Läkarmottagning

Leg. Allmänläkare Marek Jerwanski med patient. 

Läkare

Du har bokat tid till läkare och sitter i vår lounge och väntar på din tur. Du är kanske orolig eller nedstämd. Varför har du ont? Är det något farligt? 

- Välkommen, jag heter Marek och är din läkare. 

Tillsammans går ni in i mottagningsrummet. Där får du tid att berätta om din situation och dina symptom.

Som patient hos oss, eller som vår kund som vi också säger, ska du känna dig sedd och förstådd av läkaren. Han eller hon tar sig den tid som krävs för att reda ut vad just du behöver.

Ofta behöver våra läkare samarbeta med andra personer i vårt Hälsoteam för att kunna hjälpa dig på bästa sätt. Det kan vara med en fysioterapeut (sjukgymnast), dietist eller kanske en psykolog. I vissa fall behöver du lämna prover på vårt lab.

Men det viktigaste samarbetet, det är det mellan läkaren och dig själv. Där du har huvudrollen och huvudansvaret för ditt tillfrisknande. Läkaren finns för att hjälpa och behandla.

Läkaren har kunskaper och erfarenheter om de symptom som du beskriver och han eller hon kommer att guida och vägleda dig. Med det räcker inte. Det goda resultatet uppnås bara i samarbete mellan patienten och doktorn.

Så tänker vi här på Ekeby Hälsocenter.

Allmänläkare

Som allmänläkare är man specialist på att möta patienter med alla typer av hälsofrågor. Det kan vara allt från halsfluss och öroninflammation till svåra fysiska sjukdomar och djupa depressioner. För att kunna göra en korrekt bedömning och sätta in rätt behandling krävs en kombination av teoretiska kunskaper och lång erfarenhet.