Kurator sökes

Kurator till vårdcentral
Ekebygruppen söker nu kurator till vårdcentralerna Ekeby Hälsocenter och Aros Hälsocenter i Uppsala.

Våra mottagningar är välkända för sitt arbete med psykisk hälsa. Vi utvecklar nu vårt team för psykisk hälsa och behöver ytterligare kuratorer.

Vårt arbete med psykisk hälsa präglas av professionalism, hög tillgänglighet för våra patienter och en kontinuerlig utveckling av arbetet. Teamet består av kuratorer och psykologer med KBT-inriktning. Behandlarna erhåller handledning och metodutveckling. Teamets behandlare samarbetar nära med de andra yrkesgrupperna på mottagningarna; läkare, sköterskor, distriktssköterskor, barnmorskor, fysioterapeuter och dietister.

Våra patienter kommer från alla delar av samhället och det finns en stor bredd gällande behov, allt från stöd- och krissamtal till behandling av ångest, stress och depression. Vi arbetar ofta enligt FACT-metoden som vi anpassar efter våra patienters behov. Bedömning och behandlingsinsatser anpassas efter patientens behov, målet är att patienten ska öka sin livskvalitet och fungera bättre i sin vardag.

Vi har också gruppverksamhet där vi tar emot patienter i grupp för exempelvis stressbehandling. Detta sker ofta i samarbete mellan olika yrkeskategorier.

Som kurator hos oss kommer du att arbeta i nära samarbete med alla professioner på våra mottagningar. Förutom patientarbete kommer du att vara delaktig i utveckling av vårt arbete med psykisk hälsa, detta omfattar även vårt arbete med digitalisering och e-hälsa.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har socionomexamen eller motsvarande. Du har även grundutbildning i psykoterapi Steg 1, helst KBT. Erfarenhet från att ha arbetat som kurator inom primärvården är meriterande. God datorvana är en nödvändighet.

Arbetet förutsätter att du har god samarbetsförmåga, gott bemötande, förmåga att arbeta självständigt och trivs i en utvecklingsorienterad miljö.

Ekebygruppen
Aros Hälsocenter och Ekeby Hälsocenter ingår i Ekebygruppen. Vi har sammanlagt cirka 19.000 listade patienter och drygt 100 medarbetare. Mottagningarna samarbetar kring sina patienter. I Ekebygruppen ingår även Uppsala Hälsocenter och Ability Care. Inom koncernen finns förutom primärvård; psykoterapi, psykiatri, gynekologi och HVB-verksamhet. På våra webbplatser kan du läsa mer om oss.

Lön
Enligt överenskommelse

Vill du veta mer?
Hör av dig verksamhetschef Nasrin Abar

Kontakt / Ansökan

Nasrin Abar
Verksamhetschef 
Ekeby Hälsocenter

Telefon:
070 - 611 39 81

E-post:
jobb@ekebyhalsocenter.se

Sök jobbet senast: 15 maj 2019
Ange referens: Kurator