Preventivmedelsmottagning
Vi hjälper dig med preventivmedelsrådgivning

Obs! Enligt Region Uppsalas riktlinjer för att minska risk för smitta av Covid-19 gäller följande för dig som besöker BMM och GYN:  
- Inga barn eller anhöriga får vara med under besöket (gäller även väntrummet). 
- Om du har symptom på luftvägsinfektion ska du avboka tiden.

Sommarinformation: Vecka 25 tom 32 tar vi endast emot besök för gravida. Dessa veckor finns ej tider för cellprov, spiralinsättning, P-stav eller rådgivning preventivmedel. Gällande testning av könssjukdomar hänvisar vi till självtest 1177.

Preventivmedel och sex
Det finns många olika typer av preventivmedel som skyddar mot graviditet och könssjukdomar. Vilket som passar just dig beror på i vilken situation du befinner dig i livet, din ålder, din livsstil och din hälsa.

Vi hjälper gärna till att tillsammans hitta det bästa alternativet för dig.

Rådgivning
Är det här normalt? Hur gör man när man har sex första gången? Hur får jag på kondomen? Vad händer om jag missar ett p-piller? Vad är en p-stav? 

Vi har alla frågor kring sex. Vi erbjuder rådgivning kring sex och preventivmedel. Vi finns här för dig och vill gärna att du frågar oss. Inga frågor är dumma eller fel! 

Test för könssjukdomar
Du som känner oro för smitta eller har besvär kan testa dig för klamydia och andra sexuellt överförbara infektioner hos oss.

Här kan du läsa mer om preventivmedel

Hitta till oss
Klicka
här för vägbeskrivning och karta. Ekeby bruk 2L

Tidsbeställning/Rådgivning
Tel:
018-611 08 00 

Onlinebokning
Logga in
här och boka tid.

 

Välkommen till Ekeby Hälsocenter